דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


תפוח ביום מוסיף המון! [והוא יכול לסייע לכם בשמירה על תפריט מאוזן]. 

מאת    [ 14/12/2014 ]

מילים במאמר: 442   [ נצפה 1991 פעמים ]

תפריט דיאטה מאוזן יבקש מכם לאכול שפע של ירקות ובו בעת יגביל את מספר הפירות שאתם יכולים לאכול עקב תכולת הסוכר הגבוהה הנמצאת בחלק מן הפירות. פירות עדיפים תמיד בכל מקרה על גבי חטיפים מעובדים, אבל כשאתם באים לשלב את הפרי היומי שלכם בתפריט, ד"ר אסנת רזיאל מציעה לכם להתחשב ביתרונות הבריאותיים החדשים שמתגלים דווקא בתפוחים.

ד"ר אסנת רזיאל

מדענים באוניברסיטת מדינת וושינגטון מעלים לאחרונה על נס את יתרונות התפוחים בשמירה על משקל גוף מאוזן במהלך דיאטה או בכלל. ולא סתם, הם מציינים את התפוחים מזן "סמית" ככאלו שיכולים לסייע לכם בקרב במלחמה על השמנת היתר.

על פי מחקר חדש שנערך, דווקא תפוחי עץ מזן סמית מכילים אחוז גבוה של תרכובות מטבוליות שאינן מתעכלות המועילות במניעת השמנת יתר.

המדענים מציינים כי דווקא בתפוח העץ מזן סמית נמצא אחוז גבוה של תרכובות תזונתיות שאינן ניתנות לעיכול כגון  סיבים תזונתיים ופוליפנולים, המעודדים את התפתחותם של חיידקים ידידותיים במעי הגס.

מחקרים הראו כי האיזון של קהילות חיידקים במעי הגס של אנשים שמנים הוא בעייתי. התוצאה היא תוצרי לוואי של חיידקים הגורמים לדלקות ומשפיעים על שלל התפתחויות של הפרעות מטבוליות, כמו סוכרת, הקשורה קשר ישיר להשמנת יתר קיצונית.

"אנחנו יודעים שבאופן כללי, תפוחים הם מקור טוב של תרכובות בלתי ניתנות לעיכול, אבל יש הבדלים בסוגים," אמר מדען המזון ג'וליאנה נוראטו, החוקר הראשי של המחקר. "תוצאות מחקר זה יעזרו לצרכנים להבחין בין זני תפוחים שיכולים לסייע במאבק נגד השמנת יתר ולסייע להם לצרוך את התפוחים היעילים יותר עבורם באפקט אנטי ההשמנה שהם מייצרים בגופנו"

מן המחקר עולה כי למרות לעיסה, חשיפה לחומצות קיבה ולאנזימי עיכול, תרכובות בלתי מתעכלות בתפוחים נותרו על כנן, כאשר הן הגיעו למעי הגס. בהגעתן אל המעי הגס, הן הותססו על ידי חיידקים, והטיבו עם הצמיחה של חיידקים ידידותיים במעיים.

המחקר הראה כי תפוחי גרנד סמית [התפוח הירוק החמוץ דווקא] היו היעילים ביותר מבין כל סוגי התפוחים בתוצאותיהם כמי שמסייעים להפרשת חיידקים ידידותיים במעיים המהווים נוגדנים להשמנת יתר.

המחקר שבדק באמצעות עכברי מעבדה את התרכובות שמפורשות כתוצאה מעיכול התפוחים הראה כי "תרכובות בלתי מתעכלות בתפוחי גרנד סמית למעשה שינו את הפרופורציות של חיידקים צוואתיים בעכברים שמנים וגרמו לנוכחות חיידקי מעיים חיובים אשר נמצאו בעיקר בעכברים רזים.

"מה שקובע את האיזון של חיידקים במעי הגס שלנו הוא מזון שאנו צורכים" אמרו עורכי המחקר, הקמת איזון בריא של חיידקים במעי הגס מייצבת תהליכים מטבוליים המשפיעים על דלקת, כמו שיפור בתחושת השובע של האדם.  

חשוב לציין כי צריכת התפוחים עצמה צריכה להיעשות במידה וכי אלו צריכים להיות במצב הצבירה הטבעי שלהם, לא אפויים או מסוכרים.  אם גם אתם מתלבטים מהו הפרי היומי המותר לכם לצורך צריכה מאוזנת ושמירה עת תפריט דיאטה יעיל התורם לכם, נדמה כי תפוחי הסמית יכולים לספק את התשובה גם עבורכם.

ד"ר אסנת רזיאל, רופאה כירורגית מומחית בניתוחי הרזיה, מנהלת מלבי - מרכז רפואי לטיפול בהשמנת יתר, קבוצת אסיא מדיקל, אסותא תל אביב. אתר מלבי מרכז מידע מקצועי ומהימן אודות כל האמצעים לטיפול בבעיות השמנת יתר: הרזיה, דיאטה, ספורט, פסיכולוגיה וניתוחי קיצור קיבה. כתובת: בית חולים אסותא רמת החייל, הברזל 20, תל אביב. טל: 03-7645444 http://www.hashmana.co.il drraziel@zahav.net.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב